Krémes recept

Írta: KicsimamaKategória Leveles vajas sütemények
11
Már

Leveles vajas tésztát készítünk az “általánosságban” leírt módon és két részre osztjuk. Külön-külön két tepsi nagyságú lapra kinyújtjuk és kétszerre sütjük. Fordított tepsin vagy olyan tepsiben sütjük, amelynek egyik oldala nyitott, hogy a sült tészta könnyen kicsússzon. Forró sütőbe tesszük, de azután a tüzet mérsékeljük. Amikor kihűl, az egyik lapra rákenjük a vaníliás krémet, a másik lapot kockákra vágjuk, ráhelyezzük a krém tetejére és felvágjuk az alsó lapot is. Porcukorral megszórjuk.
Vaníliás krém
Hozzávalók: 1/2 l tej, 6 tojássárgája, 2 tojásfehérje, 6 dkg sima liszt vagy finom kukoricaliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 13 dkg porcukor és 3 dkg a habba.

A 13 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot feleresztjük 4 dl tejjel és felforraljuk, 1 dl tejben elkeverjük a hat tojássárgáját meg a lisztet. Folyvást kevergetve aprán­ként beleöntjük a forró tejbe és addig keverjük, míg megsűrűsödik.

Ekkor levesszük a tűzről és kihűlésig keverjük. A két tojásfehérjéből vert habba beleszórjuk a 3 dkg porcukrot és újból felverjük. Az édesített habot belekeverjük a kihűlt töltelékbe.

Cimke: , ,

Bejegyzés közzétéve ekkor 2011, március 11, péntek idő 12:22 ebben a kategóriában: Leveles vajas sütemények. Kövesd a hozzászólásokat RSS 2.0 bejegyzésben. Trackback kikapcsolva.