A vajastésztát 2 mm vékonyságúra kinyújtjuk. A tészta egyik oldala kb. 60 cm hosszú legyen. Most 2 cm széles és 60 cm hosszú csíkokra vágjuk, és habtekercsformára felcsavarjuk úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást.

 

A sütőlemezre úgy tegyük, hogy a végek alulra kerüljenek. Tojással megkenjük, és forró sütőben sütjük. Még melegen óvatosan kihúzzuk a formákat. Tenyerünkkel átfogjuk a te­kercset, a másik kezünkkel a formát gyengén megcsavarjuk és a tész­tából kihúzzuk. Ha kihűltek a tekercsek, tejszínhabbal megtöltjük. A tejszínhabot tojáshabbal is helyettesíthetjük.

Forrázott tojáshabtöltelék:

1 tojásfehérjéhez 6-8 dkg cukrot ve­szünk, vaníliával ízesítjük. A cukorból kb. fél dl vízzel szirupot fő­zünk, egészen addig, amíg ha egy villát belemartunk és ráfújunk, gömböcskék keletkeznek. (Ez a próbája a sűrű cukorszirupnak.)

Köz­ben a tojásfehérjét keményre felverjük, és a kész szirupot vékony su­gárban a habhoz – amit közben még kavarunk – csurgatjuk. Ezután még addig verjük, amíg olyan kemény lesz, hogy a habverőn megáll a hab.

Sütés előtt

Habtekercs sütés előtt

Sütés után

habtekercs-habrolo

Jó étvágyat kívánunk!

Egy kedves Olvasónk ötlete:

Egyszerűbb, ha sörösdobozt tekertek alufóliába, majd arra tekeritek a tésztát, majd hempergetitek vaníliás cukorba a rudakat, állítva lehet sütni, nálunk nagyon bevált!

habroló

 

Cimke: , , , , , , ,

Bejegyzés közzétéve ekkor 2013, március 24, vasárnap idő 17:46 ebben a kategóriában: Finom sütemények, Vajas sütemények. Kövesd a hozzászólásokat RSS 2.0 bejegyzésben. Trackback kikapcsolva.
Kicsimama szerint:

Pótoltuk a “hiányosságot”! Egy kedves Olvasónk segítségével, köszönjük szépen!