Gesztenyékrém torta

Írta: KicsimamaKategória Torta receptek
28
Már

Hozzávalók: 6 tojás, 32 deka cukor, 12 deka liszt, kis darab vanília, 28 deka vaj, 25 deka gesztenyepüré, 1/2 deci rum.3 egész tojást és 3 tojásnak sárgá­ját üstbe tesszük és 12 deka cukorral gőz felett habosra felverjük. Amikor már jó meleg, elvesszük és lehűlésig tovább verjük. Ha kihűlt, óvatosan belekeverjük a lisztet és a 3 deka ol­vasztott, de nem meleg vajat.

Torta­formát papírral kibélelünk, a masszát beleöntjük. Lassú tűznél sütjük.

20 deka cukrot 1 deci vízzel felfőzünk, habjától megtisztítjuk, 25 deka vajat habosra kikeverünk, és a kihűtött szirupot folytonos keverés mellett hozzáadjuk.

Ezután a gesztenyepürét és a rumot belekeverjük a masszába, a vaníliás cukorral együtt. A tortát kisütjük és 3 részre vágjuk. A krémet is 3 részre osztjuk. 2 sort hagyunk tölteléknek és 1 sort számítunk be­vonásra. A bevont torta oldalait finom süteménymorzsával, vagy csokoládédarával bepanírozzuk. A tetejét körbe­rakjuk fél gesztenyékkel, vagy a krémből mintázott rózsákkal dí­szítjük.

Cimke: , , , ,

Bejegyzés közzétéve ekkor 2011, március 28, hétfő idő 10:27 ebben a kategóriában: Torta receptek. Kövesd a hozzászólásokat RSS 2.0 bejegyzésben. Trackback kikapcsolva.